6. 10. 2011

Shranjevanje zelišč

Katja preko spletne strani

Letos sem v lončkih na balkonu pridelala kar nekaj zelišč (meto, pehtran, baziliko, rožmarin), sedaj pa me zanima, kako jih shraniti - jih je bolje posušiti ali zmrzniti? Je denimo pehtran bolje zmrzniti cel ali narezan?

KOMENTARJI

Ksenija
7. 12. 2011 09:15

Jaz zamrznem cel pehtran in ga potem, ko ga rabim, narežem.

Tomaž
30. 11. 2011 10:14

Zelišča najpogosteje posušimo in shranimo v steklenih kozarcih, ki se nepredušno zapirajo. Tista, ki jih nameravamo dodajati juham in omakam, pa lahko sveža vlagamo v sol (plast soli, nato plast zelišča itn.) in kozarec shranimo v hladilnik. Juhe v tem primeru ni treba še posebej soliti, drugače bo preslana. Če baziliko sušimo, obledi in porjavi, vložena v sol pa ohrani lepo zeleno barvo.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

Majda po elektronski pošti

Iščem knjigi o kandidi

Za zmerno ceno kupim knjigo Zdravljenje kandide, avtorice Ann Boroch in pa knjigo Resnice in zmote o kandidi, avtorice Sanje Lončar. mobi: 030 389 ...

Oddajte nasvet >

'matej' preko spletne strani

Moped tomos ctx

'Iščem oz. kupim Tomos ctx moped za svojo rabo. Ponudbe pošljite na 031616007 ali matej.hondavti@gmail.com'

Oddajte nasvet >

'MARIJA' preko spletne strani

Obnova kopalne kadi

Želim obnoviti manjšo kopalno kad in iščem zanesljivega mojstra, ki bo uspešno opravil premaz. Po možnosti je v bližini mojega stanovanja. Hvala za... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE